BOTS

BOTS

Beste Antwerpse studenten!

De battle of the students (in de studentenmond verwoord als de BOTS) was een grootschalig virtuele loop -en fietscompetitie georganiseerd door Studentensport Vlaanderen i.s.m. de grootste Vlaamse studentensteden.
Dit als vervanging tijdens de corona-pandemie van de officiële 10 urenlopen en 24urenlopen die normaliter door de belangrijkste studentenverenigingen op sportief vlak werden georganiseerd doorheen heel Vlaanderen.

Op het niveau van Antwerpen verzorgden dan ook de UA Sportraad dit evenement in de hoop de stad Antwerpen te kronen tot de sportiefste studentenstad van Vlaanderen!

2 weken lang streden er 44 Antwerpse studentenclubs van 5 van Antwerpse instellingen met gezamenlijk 1 doel: winnen!

2 weken later geschiedde waar de Sportraad van droomde

- 36866 kilometers gelopen
- 98563 kilometers gefietst
- 135340 kilometer in totaal 🤯

3de plaats op totaliteit achter de KU Leuven & UGent maar met een eerste plek op procentueel vlak kroonde Antwerpen zich verhoudingsgewijs tot de meest Sportieve studentenstad van Vlaanderen!

Voor eens en voor altijd weer toen getoond dat Antwerpen t'Stad is en de rest is 🚘

Bovendien werd er ter vervanging van onze eigen infamous 10-urenloop een ranking bijgehouden om de sportiefste clubs van Antwerpen te bepalen van het jaar 20-21 waarbij de kinesisten van Kinesia met de eer gingen lopen (en fietsen)! De volledige ranking is hier onder te vinden!

Ut Vivat, Crescat & Floreat
UA Sportraad

Sponsors

Studentenclubs

UA

KDG

AP